sokmotoroptimering

Vad har du Googlat idag?

I Sverige googlas det mer än 55 miljoner gånger – varje dag. Hisnande, vi vet, men eftersom att allt du söker efter finns på Google har sökmotorn blivit en av de viktigaste kanalerna inom marknadsföring. Det smarta, och läskiga, med Google och andra sökmotorer är att de förstår vad du söker, i samma ögonblick som du söker efter det.

Du kan helt sonika finnas mitt framför ögonen på dina potentiella kunder när de googlar. Detta kallas sökmotoroptimering, eller SEO som vi till vardags slänger oss med.

90% av all internettrafik kommer från Google.

Så här funkar sökmotoroptimering/SEO

Har du förstaplatsen i Googles träfflista som mål? Behåll den tanken. Förstaplatsen på Google är en svår, men inte omöjlig uppgift. Ibland kan du se en märkbar skillnad av att hamna på förstasidan på Google. Vi arbetar långsiktigt med att du ska få ett äkta och hållbart resultat.

Så här jobbar vi med SEO:

1. Analys av nuläget

Vi börjar med en analys av din webbplats. Vi undersöker dess struktur och innehåll utifrån hur sökmotorerna jobbar. Det är också så vi bestämmer vad vi behöver fokusera på när vi startar projektet.

2. Sökordsstrategi

Vi analyserar din hemsidas placeringar i Googles träfflista beroende på vilka sökfraser som du använder. Vi tittar också på alternativa sökord som din målgrupp använder. Sedan jämför vi konkurrensen på sökorden och tittar på hur många sökningar som görs per ord.

3. On page – Innehåll för besökaren

Vi gör förändringar på hemsidan utifrån analysen. Dessa ändringar ligger till grund för att din hemsida ska rankas högt i sökmotorernas resultat. Samt det viktigaste, att dina besökare får så bra och relevant information som möjligt när de besöker din webbplats.

4. Off page – länkar som skapar kraft

Länkar till din hemsida är en garanti för att ditt innehåll är bra och håller hög kvalitet. Vi tar fram en strategi för hur du ska få fler länkar och därmed högre positioner i Googles träfflista.

5. Uppföljning

Uppföljning är grunden för ett långsiktigt och lyckat samarbete. Därför ser vi till att du får rapporter kontinuerligt så att du kan följa trafiken till din hemsida, samt hur din position på Googles träfflista ser ut och rör sig.

Fyller din hemsida sin funktion?

Att arbeta med hur du syns på Google är enligt oss ett måste, oavsett om det är en hemsida med eller utan webbshop. Målet bör alltid vara att synas högt upp i träfflistan med viktiga och strategiska sökord.

Räcker det?

Många fastnar på positioner och antalet sökningar för att göra en bedömning om hemsidan mår bra och fyller sin funktion. Stannar du där får du en missvisande bild. Att du har många besökare på hemsidan är nämligen inte alltid samma sak som att den genererar affärer.

Vad är konverteringsoptimering?

Tänk dig att du har en splitterny butik, utan att ha några vägar som leder till den. Bra vägbeskrivningar, skyltar och vägar hjälper besökarna att hitta till butiken. På samma sätt leder bra positioner i träfflistan på Google besökaren till din sida. Det är sen upp till butikspersonalen att hjälpa besökaren att hitta rätt produkt.

Det är här vi börjar prata om konverteringsoptimering.

Det finns ingen mening med att ha en butik som ingen hittar till. Lika lönlöst är det att ha en butik full med kunder som inte hittar fram till kassan. Hinder i vägen gör att kunderna tröttnar och lämnar varukorgen – det vill vi ju inte.

Vi hjälper till att leda besökarna från att de går in i butiken till att de kommer fram till kassan. Oavsett om du har en webbshop eller inte är målet att få besökaren att göra det du vill. Det kan vara allt från att fylla i ett kontaktformulär till att slutföra ett köp i kassan.

Läs vidare om

Ny Hemsida

Ibland behöver man starta från grunden. En hemsida är ditt kontor på internet.

Tänk även på

Googleannonsering

Det mest effektiva sättet att annonsera är att endast visa annonser kunder ber om. Låt oss hjälpa dig ta nästa steg.

Blev du nyfiken?

Skriv till oss så kikar vi på ditt SEO-behov – kostnadsfritt såklart!

 

Skicka

Om oss

Vi är en trafikbyrå som hjälper företag och organisationer att synas på internet. Vår vardag består av arbete med bland annat webb, sökmotoroptimering, sökannonsering och aktiviteter i sociala medier. Våra kunder finns över hela landet, från Ystad i söder till Luleå i norr. Du hittar oss i vackra Jönköping i mitten av södra Sverige. Välkommen!

Kontakta oss

Adress

Bredgränd 5,
553 20 Jönköping

Nummer

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Google Partners Trafikbyrån i Sverige AB