sokmotoroptimering

Vad har du Googlat idag?

I Sverige googlas det mer än 55 miljoner gånger – varje dag. Hisnande, vi vet, men eftersom allt du söker efter finns på Google har sökmotorn blivit en av de viktigaste kanalerna inom marknadsföring. Det smarta, och läskiga, med Google och andra sökmotorer är att de förstår vad du söker efter, i samma ögonblick som du söker efter det.

Du kan helt sonika finnas mitt framför ögonen på dina potentiella kunder när de googlar. Detta kallas sökmotoroptimering, eller SEO, ett begrepp som vi gärna slänger runt med till vardags.

90% av all internettrafik kommer från Google.

Så här funkar sökmotoroptimering/SEO

Har du förstaplatsen i Googles träfflista som mål? Behåll den tanken. Förstaplatsen på Google är en svår, men inte omöjlig uppgift. Ibland kan du se en märkbar skillnad av att hamna på förstasidan på Google. Vi arbetar långsiktigt med sökmotoroptimering för att du ska få ett äkta och hållbart resultat.

Så här jobbar vi med SEO:

1. Analys av nuläget

Vi börjar med en nulägesanalys av din webbplats. Denna analys gör vi för att undersöka din sidas struktur och innehåll, utifrån hur sökmotorer jobbar. Med den informationen kan vi sedan besluta vad vi behöver fokusera på inom SEO när vi startar projektet.

2. Sökordsstrategi

Vi undersöker vilken placering din hemsida har i Googles träfflista utefter de sökfraser som du använder. För att se till att de sökord som används är relevanta tittar vi även på vilka fraser och begrepp som din målgrupp använder. Sedan jämför vi konkurrensen på sökorden genom att titta på hur många sökningar som görs per ord.

3. On page – Innehåll för besökaren

Vi gör förändringar på din hemsida, så kallad on page optimering, utifrån nulägesanalysen. Dessa ändringar ligger till grund för att din hemsida ska rankas högt i sökmotorernas resultat. Då ökar chansen att fler potentiella kunder hittar till din sida. Det viktigaste är dock att dina besökare får så bra och relevant information som möjligt när de väl besöker din webbplats.

4. Off page – länkar som skapar kraft

All sökmotoroptimering som sker utanför din webbplats kallas för off page optimering. Vi hjälper dig att ta fram en strategi för hur du ska få fler länkar till din sida och därmed få högre positioner i Googles träfflista. Om andra webbplatser länkar till din sida ses det nämligen som en garanti för att ditt innehåll är bra och håller hög kvalitet. Desto mer relevant Google uppfattar din sida, desto bättre rankar den helt enkelt.

5. Uppföljning

Vi anser att uppföljning är grunden för ett långsiktigt och lyckat samarbete. Därför ser vi till att du kontinuerligt får rapporter från oss. Då kan du enklare få en överblick av trafiken till din webbplats, samt hur SEO påverkar din position på Googles träfflista över en längre period. Det är även ett sätt för oss att hålla koll på utvecklingen av din hemsida. På så sätt kan vi, om det behövs, omvärdera vart vi ska lägga vår fokus för att få ännu bättre resultat.

Fyller din hemsida sin funktion?

Att arbeta med hur du syns på Google är enligt oss ett måste. Det gäller oavsett om din hemsida har en webbshop eller inte. Ditt mål bör alltid vara att synas högt upp i träfflistan med viktiga och strategiska sökord. Vilket är möjligt om sidan är justerad efter sökmotoroptimering.

Räcker det?

Många fastnar på positioner och antalet sökningar för att göra en bedömning om hemsidan mår bra och fyller sin funktion. Stannar du där får du en missvisande bild. Att du har många besökare på hemsidan är nämligen inte alltid samma sak som att den genererar affärer.

Vad är konverteringsoptimering?

Föreställ dig att du har en splitterny butik, utan några vägar som leder till den. Bra vägbeskrivningar, skyltar och vägar hjälper besökarna att hitta till butiken. På samma sätt leder bra positioner i Googles träfflista besökare till din sida. Sedan är det upp till butikspersonalen att hjälpa besökaren att hitta rätt produkt.

Det är här vi börjar prata om konverteringsoptimering.

Det finns ingen mening med att ha en butik som ingen hittar till. Det är lika lönlöst att ha en butik full med kunder som inte hittar fram till kassan. Olika hinder i vägen gör att kunderna tröttnar och lämnar varukorgen – och det vill vi ju inte.

Vi hjälper till att leda besökarna hela vägen från att de går in i butiken till att de kommer fram till kassan. Oavsett om du har en webbshop eller inte så är målet att få besökaren att göra det du vill. Det kan vara allt från att fylla i ett kontaktformulär till att slutföra ett köp i kassan.

Läs vidare om

Ny Hemsida

Ibland behöver man starta från grunden. En hemsida är ditt kontor på internet.

Tänk även på

Googleannonsering

Det mest effektiva sättet att annonsera är att endast visa annonser som kunder ber om. Låt oss hjälpa dig att ta nästa steg.

Blev du nyfiken?

Skriv till oss så kikar vi på ditt SEO-behov – kostnadsfritt såklart!

 

Skicka

Om oss

Vi är en trafikbyrå som hjälper företag och organisationer att synas på internet. Vår vardag består av arbete med bland annat webb, sökmotoroptimering, sökannonsering och aktiviteter i sociala medier. Våra kunder finns över hela landet, från Ystad i söder till Luleå i norr. Du hittar oss i vackra Jönköping i mitten av södra Sverige. Välkommen!

Kontakta oss

Adress

Bredgränd 5,
553 20 Jönköping

Nummer

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Google Partners Trafikbyrån i Sverige AB