Vi skapar er nya logotyp

Att ta fram en ny logotyp är bland det svåraste man kan göra och som kan diskuteras i oändlighet. En logotyp ska spegla företaget och verksamheten. För att det ska bli rätt finns även här några frågor att ställa sig. Vad gör vi? Varför gör vi det? Vilka är våra kunder? Vilken känsla vill vi förmedla? Kan man svara på de frågorna är man en bra bit på vägen och kan börja skissa. När vi ska hjälpa till med en logotyp måste vi därför först försöka få svar på de här frågorna. Annars blir det lätt att man väljer en logotyp för att den ser snygg och fräsch ut. Finns det inget djup i logotypen är risken att den får ett svalt mottagande.

Symbolens vara eller inte vara

När man skapar en ny logotyp behöver man fundera på om den ska vara i text eller om man även ska använda någon symbol. Fördelen med att använda en symbol är bland annat att man lättare känner igen företaget. Det krävs visserligen mer jobb för att skapa rätt symbol men vinsten väger tyngre än tiden man kan spara.

Färger och teckensnitt

Vilken färg det ska det vara på logotypen är ett av de svåraste momenten. Här får vi mycket hjälp av svaret på frågan vilken känsla som ska förmedlas. Många banker och företag som hanterar pengar väljer ofta en blå färg. Blått ger en känsla av trygghet och lugn. Nyhetskanaler använder ofta färgen röd. Röd är en emotionellt laddad färg med mycket energi, styrka och makt. Tänk därför till en extra gång vilken känsla ni vill förmedla.

När det kommer till typsnitt kan vi även här gå tillbaka till känslan som ska förmedlas. Ett lite rundare typsnitt ger ett mer avslappnat budskap än vad ett rakt typsnitt gör. Tittar vi på banker idag har alla banker i Sverige väldigt raka typsnitt. Tittar man istället på leksaksaffärer har de ofta ett typsnitt med runda kanter och bokstäver som sitter lite snett.

Utmaningen är att hitta en kombination av text, färger och symboler som funkar bra ihop och förmedlar ett gemensamt budskap.

Google Material Design

Google skapade Material Design som blev ett visuellt språk för designers att arbeta med. I grunden uttrycker det god design med innovation och möjligheten till hög kvalitet för alla. Material Design är en grundpelare för designers världen över och är ett levande dokument då det hela tiden arbetas med. För oss som hjälper dig med din logotyp betyder det att vi har ett starkt verktyg att utgå ifrån. Tillsammans med vår erfarenhet skapar det möjligheter för tidlösa logotyper till ett starkt varumärke.

En logotyp bygger förtroende

Vi hjälper er hela vägen

Det spelar ingen roll om ni har ett helt blankt papper eller på egen hand kunnat besvara de grundläggande frågorna och börjat skissa. Låt oss hjälpa er så tar vi tillsammans fram och skapar er nya logotyp.

Kontakta oss redan idag

Varmt välkommen att kontakta oss i alla frågor - stora som små - som rör din marknadsföring på internet. Vi svarar oftast inom en timma.

 

Skicka

Om oss

Vi är en trafikbyrå som hjälper företag och organisationer att synas på internet. Vår vardag består av arbete med bland annat webb, sökmotoroptimering, sökannonsering och aktiviteter i sociala medier. Våra kunder finns över hela landet, från Ystad i söder till Luleå i norr. Du hittar oss i vackra Jönköping i mitten av södra Sverige. Välkommen!

Kontakta oss

Adress

Bredgränd 5,
553 20 Jönköping

Nummer

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Google Partners Trafikbyrån i Sverige AB